Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen - Osaamismerkkien uusi tuleminen

1 December 2021 to 1 December 2021

Hämeenlinna, Finland / Suomi

Ticket Type End of Registration Price Quantity
Rekisteröinti
Unlimited Free

Description

Digitaaliset osaamismerkit ovat loistava tapa tunnistaa ja tunnustaa eri tavoin hankittua osaamista, tukea elinikäistä oppimista sekä motivoida hauskalla ja pelillistetyllä tavalla oman osaamisen kehittämiseen. Osaamismerkit eivät ole enää koulutuksen kentällä täysin uusi asia, vaan ne ovat jo vakiinnuttaneet asemaansa monissa organisaatioissa ja yksittäisten pioneerien kokeiluista on siirrytty kohti valtakunnallisia ja virallisesti tunnustettuja osaamismerkistöjä. Tässä osaamismerkkeihin syventyvässä puolen päivän workshopissa syvennytään Osuvat taidot -osaamismerkkeihin ja osaamisen arviointiin.  

 

  • Digitaitojen kehittäminen osaamismerkkien avulla

  • OSUVAT TAIDOT: Valtakunnallinen kansalaisten perusdigitaitojen osaamismerkistö ja sen hyödyntäminen eri kouluasteilla ja vapaan sivistystyön kentällä

  • Digiosaamisen arviointi osaamismerkkien avulla 

Workshoppiin voivat osallistua sellaiset henkilöt, jotka ovat kiinnostuneet osaamismerkkien hyödyntämisestä tai hyödyntävät jo osaamismerkkejä omassa toiminnassaan. Workshop koostuu asiantuntijapuheenvuoroista ja toiminnallisesta työpajaosuudesta, jossa osallistujat saavat omakohtaista kokemusta digitaitojen osaamisen osoittamiseen ja arviointiin.  

 

Workshopissa esitellään Osuvat taidot: Valtakunnallinen digitaalisten perustaitojen osaamismerkistö, joka mahdollistaa digiosaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen niin formaalin kuin informaalin koulutuksen kentällä. Osallistujat pääsevät tutustumaan digitaitomerkkeihin ja kuulemaan millaisia kokemuksia olemme saaneet niiden pilotoinnista ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön kentällä. Lisäksi workshopissa osallistujat saavat asiantuntijoilta käytännön vinkkejä osaamismerkkien hyödyntämiseen osaamisen osoittamisessa ja arvioinnissa.  

 

 

Osallistujilla on hyvä olla oma kannettava tietokone tai tabletti työpajatyöskentelyä varten. 

Presentation Info

Target group
Vocational institution: Teachers

Target group info

Ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön opettajat, asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat ja koordinaattorit sekä kaikki osaamismerkkien kehittämisestä ja hyödyntämisestä kiinnostuneet. 
 

Presenters

Juntunen Elina

Oulun ammattikorkeakoulu, Ammatillinen opettajankoulutus

Kouluttaja


Paananen Henry

HAMK Edu

lehtori


Sjöblom Merja

TIEKE

Digiosaamisen vauhdittaja

Goals


Schedule


Where

Visualize on Google Maps
Scandic Aulanko
Aulangontie 93
    13210 Hämeenlinna
    Finland / Suomi

When

From 01.12.2021 10:00
To 01.12.2021 13:00