Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Autiomäki Niina, Kirjavainen Hanna

Pelillistäminen mahdollisuutena monikulttuurisuuskasvatuksessa

Description

PELIMO-hankkeessa kehitettiin mobiilipeli kulttuurisen moninaisuuden oppimisen tueksi 4-6 –luokkalaisille OPS huomioiden. Pelissä pelaaja pääsee kokemaan eri hahmojen avulla päivän toisen henkilön elämää. Jokaisella pelihahmon avulla käsitellään sekä yhteisiä että pelihahmon omia kulttuurisen moninaisuuden teemoja.  Adaptiivinen peli sisältää myös erilaisia minipelejä ja odottelupelejä.

Pelidemoa on pilotoitu Turun alueen alakouluissa ja kehitetty saadun palautteen perusteella. Peliä on pilotoitu erilaisissa tapahtumissa, jossa hanke on käynyt esittäytymässä mm. Kasvatustieteen päivillä 2019 ja Pedaforumissa 2020.

Posterimme yhteydessä voi tutustua PELIMO-mobiilipeliin, joka on myös ladattavissa Google Playsta ja App Storesta. Hankkeessa kehitettiin oppimispelin tueksi opettajan opas ja Digitaalinen pelillistäminen -opas. Kaikki hankkeessa kehitetyt tuotteet tehtiin suomeksi ja ruotsiksi. Tämän lisäksi hankkeesta tehdään pienimuotoista tutkimusta. 

Lisätietoja hankkeesta ja kaikki hankkeessa kehitetyt materiaalit ja latauslinkit löytyvät hankkeen kotisivuilta.

Presentation Info

Target group
Class teachers

Target group info

Kohderyhmänä ovat eteenkin 4-6 -luokkalaisia opettavat luokanopettajat, mutta yleisemminkin kulttuurisesta moninaisuudesta ja pelillistämisestä kiinnostuneet henkilöt. 

Presenters

Autiomäki Niina

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Asiantuntija


Kirjavainen Hanna

Turun ammattikorkeakoulu

Lehtori/ projektipäällikkö