Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Salmela Kirsi
  • 03.12.2021 09:00
  • Esityssali 36

Tekijänoikeudet digiaikaan opetuksessa – mikä muuttuu?

Description

Tekijänoikeuslakia ollaan muuttamassa EU:n tekijänoikeusdirektiivin takia. Direktiivissä säädetään muun muassa teosten ja muun suojatun aineiston käytöstä opetuksen havainnollistamiseen digitaalisessa ja rajat ylittävässä opetustoiminnassa. Mitä tämä mahdollistaa? Saanko nyt esittää niitä YouTube-videoita opetuksessa tai kopioida mitä vain kuvia netistä? 

Tule kuulemaan tuoreeltaan, mitä uutta tekijänoikeuslakiin esitetään koskien opetusta, mitä helpotusta on tulossa ja mitä monipuoliset oppilaitosten lisenssit jo mahdollistavat!

Esityksessä tuodaan esille keskeiset muutosehdotukset liittyen teosten ja suojattujen aineistojen opetuskäyttöön. Direktiivi ei ole suoraan sovellettavaa oikeutta jäsenvaltiossa, vaan kunkin maan tulee säätää tarvittavat muutokset omaan kansalliseen tekijänoikeuslakiin. Suomessa tekijänoikeuslain muutostyö on viivästynyt ja lakiluonnosta odotetaan annettavaksi kesän aikana hallitukselle. Jos tämä aikataulu pitää, lakiluonnosta käsiteltäisiin syysistuntokaudella eduskunnassa. Tämän vuoksi tämä foorumiesitys olisi erittäin ajankohtainen ja kiinnostava ITK2021-konferenssissa syksyllä, jotta opettajat ja koulutuksenjärjestäjät myös ymmärtävät, mistä lakimuutoksessa on kysymys. Lakimuutos tulee varmasti olemaan esillä myös mediassa kesän ja syksyn aikana.

Practical Info

Starts
03.12.2021 09:00
Ends
03.12.2021 09:30
Duration
30 minutes
Location
Esityssali 36

Presentation Info

Chairperson
Suomen Luokanopettajat ry, Siekkinen Piritta

Target group
Class teachers

Target group info

Esityksen kohderyhmänä ovat kaikki kasvattajat ja opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluun. 

Presenters

Salmela Kirsi

Kopiosto ry

Lisensointipäällikkö