Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019

  • Ailio Johanna, Koivisto Jukka, Kuittinen Esko

Mobiilivideotyöpaja

Description

Älypuhelimella voi toteuttaa ammattimaisia opetusvideoita suunnitelmasta YouTube- julkaisuun. Työpajassa käydään läpi hyvän opetusvideon perusteet,  mobiilivideon kuvakerronta ja videon käsikirjoitus sekä annetaan ohjeet editointiin. Työpajatyöskentelyn aikana kukin osallistuja toteuttaa pienen opetusvideon, josta saa kouluttajilta palautetta. 

Osallistuja tarvitsee mukaansa älypuhelimen, jossa on videointiomainaisuus, puhelimen kuulokkeet, joissa on mikrofoni ja halutessaan tietokoneen, jolla voi editoida Open Shot-,  iMovie- tai vastaavalla ilmaisohjelmalla. Mikäli osallistuja editoi tietokoneellaan, mukaan tarvitaan usb-kaapeli, jolla puhelimen materiaalit voi siirtää omalle koneelle. Puhelimiin sopivia editoreja esitellään työpajassa. Työpajassa voi työskennellä myös pelkällä älypuhelimella.

Kouluttajat tuutoroivat työpajatyöskentelyn aikana videoiden valmistumista. Pedagogisena metodina tekemällä oppiminen on erittäin tehokas. Aikaisempaa videointiosaamista ei vaadita.

Presentation Info

Target group
University of applied sciences: Teachers

Target group info

Työpaja sopii kaikille videojulkaisemisesta kiinnostuneille, niin opettajille, tiedottajille, informaatikoille kuin opiskelijoille.

Presenters

Ailio Johanna

Turun ammattikorkeakoulu

lehtori


Koivisto Jukka

Diakoniaopisto

lehtori


Kuittinen Esko

Helsingin yliopisto

Verkko-opetuksen koordinaattori

Goals

Työpajan luento-osuudessa käydään läpi, millainen on oppimista tukeva video.

Tämän lisäksi havainnollistetaan kuvakerronnan sääntöjä ja sitä, miten videolle rakennetaan kohtauksia. Työpajan osallistujat saavat käsikirjoituksen lomakkeen, jonka avulla videon sisällön suunnittelu helpottuu.

Työpajassa harjoitellaan kuvaamaan ja editoimaan älypuhelimella (tai tietokoneella) julkaisukelpoinen video.

Schedule

Työpaja alkaa luento-osuudella. Sen jälkeen osallistujat suunnittelevat, kuvaavat ja editoivat oman minuutin mittaisen opetusvideon. Editoinnissa työpajan vetäjät ovat apuna. Lopussa nämä katsotaan yhdessä. Työpaja on hyvin toiminnallinen kokonaisuus.

Työpajan aikana on mahdollista myös tutustua mobiilikuvausta helpottaviin välineisiin.