Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • 02.09.2021 09.30.00
  • AREENA-sali

Avajaiset

Kuvaus

Mukana mm.


Li Andersson, opetusministeri

Megan Schaible, COO, Reaktor Education

Tiina Parviainen, Aivotutkimuskeskuksen johtaja, Yliopistotutkija, Jyväskylän yliopisto

&

Digiveikot


Megan Schaible
COO, Reaktor Education

Profiilikuva Megan SchaibleAlongside expanding Elements of AI around the world, Reaktor Education partners with world-class organisations and education providers to develop online courses and digital learning solutions designed to empower all people to participate in a rapidly-evolving globalised economy. Prior to joining Reaktor, Megan was a successful tech entrepreneur in Helsinki, and formerly a development executive at London Business School, Cambridge University, and Oxford University. A committed lifelong learner, Megan is passionate about the future of re-skilling in online education. 


Oppivat aivot modernissa kouluympäristössä

Tiina Parviainen

Profiilikuva Tiina ParviainenKehittyvä lapsi viettää koulussa suuren osan lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Tuona aikana aivoihin rakentuu koko elämänkaaren taustalla toimiva koneisto, johon koodataan tiedolliset, taidolliset, emotionaaliset ja vuorovaikutukselliset valmiudet. Digitalisaatio ja uudet oppimisen ympäristöt muuttavat kiihtyvällä tahdilla sitä tapaa, jolla näitä valmiuksia rakennetaan. Millä tavoin muuttuva kouluympäristö vaikuttaa lapsen kehitykseen? Miten oppivat aivot sopeutuvat digiloikkaan? Miten opetuksen innovaatioissa olisi hyvä huomioida biologinen koneisto ihmisen oppimisen taustalla? Uusi kouluympäristö tarjoaa mahdollisuuksia, mutta se tuo myös haasteita. Opetuksen innovaatiot vievät harhaan, jos unohdamme ihmisen ja oppimisen taustalla olevat perusmekanismit. Mutta kun nämä muistetaan, olemme interaktiivisen teknologian kehityksen myötä aitiopaikalla luomassa siltaa tulevaisuuteen: kehittyvissä aivoissa muodostuu se reservi, jonka pohjalta rakennetaan tulevaa yhteiskuntaa.

Tiina Parviainen on aivotutkija ja Jyväskylän yliopiston Monitieteisen aivotutkimuskeskuksen johtaja. Tutkijana hänen mielenkiintonsa kohteena on erityisesti aivojen muovautuvuus niiden kehityksen aikana ja se, miten ihmisen koko keho esim. kehotietoisuus ja liikunta vaikuttavat aivoihin. Parviainen on väitellyt psykologian alalta tohtoriksi ja toiminut tutkijana Jyväskylässä, Helsingissä ja Oxfordissa. Oleellinen osa Parviaisen tutkimustyötä on aivotutkimusten tulosten tekeminen ymmärrettäväksi ja tuominen yhteiskunnan hyödynnettäväksi. 

Käytännön info

Alkaa
02.09.2021 09.30.00
Päättyy
02.09.2021 10.45.00
Kesto
1 tunti 15 minuuttia
Sijainti
AREENA-sali