Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Lindfors Anna
  • 02.12.2021 15.00.00
  • Esityssali 35

Hyvä kiertoon - oppimateriaalien avoin jakaminen

Kuvaus

Erilaiset oppimateriaalit ovat tärkeä osa oppimista ja opettamista. Kustannettujen materiaalien lisäksi opetuksen osaksi tehdään paljon omaa oppimateriaalia. Myös eri hankkeet ja erilaiset järjestöt tuottavat paljon oppimateriaalia. Osa tästä materiaalista on avointa oppimateriaalia, jota jokaisen on mahdollista käyttää maksutta ja mukauttaa tarvittaessa osaksi omaa opetustaan.

Avoimet oppimateriaalit helpottavat opetuksen suunnittelua: pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan opetuksensa osaksi voi mukauttaa toisen asiantuntijan tekemän oppimateriaalin. Ne myös helpottavat oppijoiden erilaisia oppimistarpeita: niin vanhan kertaaminen kuin uuden oppimisen etsiminen on nopeampaa kun oppimateriaalit ovat löydettävissä muutamalla klikkauksella. 

Mihin sitten jakaa avoimet oppimateriaalinsa? Mistä niitä löytää? Avointen oppimateriaalien kirjasto on uusi opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen palvelu avointen oppimateriaalien jakamiseen ja löytämiseen. CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksen koordinoimana kehitettävä palvelua on pilotoitu joulukuusta 2019 ja maaliskuussa palvelusta voi hakea avoimesti siellä jo olevia oppimateriaaleja. Palvelua kehitetään ketterästi, vastaten eri tarpeisiin joustavasti. Esityksessä kuulet millaisia suunnitelmia palvelun kehitykselle on tästä eteenpäin, miten voit käyttää palvelua ja mitä avoimet oppimateriaalit tarjoavat sinulle.

Käytännön info

Alkaa
02.12.2021 15.00.00
Päättyy
02.12.2021 15.30.00
Kesto
30 minuuttia
Sijainti
Esityssali 35

Esityksen tiedot

Puheenjohtaja
Otavia, Anne Rongas

Esittäjät

Lindfors Anna

CSC

Projektipäällikkö