Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Holmberg Johanna, Nisula Karoliina

Ketterästi kehittäen järjestelmä oppilashallinnon tarpeisiin

Kuvaus

Käynnistimme oppilashallintojärjestelmäprojektin vastataksemme reformin tuomiin muutosvaatimuksiin tavoitteenamme järjestelmä ihmisten käyttöön eikä toisinpäin. Keskiöön halusimme nostaa opiskelijan ja opiskelijan yksilölliset oppimispolut.

Yhteistyössä toimittajan kanssa rakennettiin OLLI oppilashallinto, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin. Kehitystyö toteutettiin ketterän kehityksen mallilla ja samaan aikaan rakennettiin uusia toimintamalleja ja käytänteitä opetukseen, ohjaukseen ja oppilashallintoon. Rinnalla seurattiin Koski- ja eHoks-kehitystä ja mukautettiin kehitettävä järjestelmä niihin.

Järjestelmä otettiin käyttöön syksyllä 2020. Käyttäjät ovat luonnehtineet järjestelmää mm. "looginen ja helppo käyttää" ja "eihän näytön arviointi VOI olla näin helppoa".  

Tule juttelemaan lopputuloksesta, kokemuksistamme ja onnistuneista käytänteistä yhteiskehittämisessä. Oleellisia onnistumisen elementtejä olivat aito halu tehdä asioita uudella tavalla ja pyrkimys yksinkertaisiin ja selkeisiin ratkaisuihin.

Esityksen tiedot

Kohderyhmä
Ammatillinen oppilaitos: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit

Kohderyhmän tiedot

Ihmisen näköisestä järjestelmästä ja ketterästä kehittämisestä kiinnostuneet ammatillisten oppilaitosten ja vapaan sivistystyön suunnittelijat ja asiantuntijat. 

Esittäjät

Holmberg Johanna

Hämeen ammatti-instituutti

Opintopalveluiden päällikkö


Nisula Karoliina

Tawasta

Development manager