Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Sivén Miia, Viitanen Heli
  • 03.09.2021 10.30.00
  • Esityssali 35

Liikun, siis opin - verkossa!

Kuvaus

Verkko-opiskelija istuu koneella, lukee, katsoo, kirjoittaa, kuuntelee - ja oppii. Tämä mielikuva verkko-opiskelusta on usein tosi: verkko-opetuksen materiaalit ja käytänteet ohjaavat opiskelemaan paikallaan koneen äärellä. Kuitenkin useat tutkimukset ja Liikkuvan koulun kokemukset ovat todistaneet, että liike ja liikkuminen vaikuttavat aivoihin ja edistävät oppimista monin eri tavoin. Myös LOPS2021 edellyttää opiskeluhyvinvoinnin laaja-alaisempaa huomioimista, mikä haastaa myös verkko-opetuksen menetelmät. 

Syksyllä 2019 lähdimme tuomaan liikkumista aidoksi osaksi verkko-opiskelua eri oppiaineissa osana omaa liikkuvan verkko-opiskelun teemavuottamme, jonka puitteissa olemme lähestyneet verkko-opiskeluhyvinvointia kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista kuten ravinto, uni, opiskeluergonomia sekä ennen kaikkea liikkuminen. Keskeisenä tavoitteenamme on ollut kehittää verkkokurssien pedagogiikkaa integroimalla niille oppimistehtäviä, jotka ohjaavat ja kannustavat opiskelijaa liikkumaan luontevana osana oppimisprosessia.  
Tavoitteenamme on paitsi monipuolistaa verkko-opiskelun menetelmiä, myös avartaa opettajien lähestymistä verkko-opettamiseen, laajentaa opiskelijan oppimisreviiriä, sitoa opiskeltavia sisältöjä vahvemmin opiskelijan omaan arkeen ja elinympäristöön - olivatpa opiskelijan liikunnalliset lähtökohdat mitkä tahansa -  sekä tukea kokonaisvaltaisemmin opiskeluhyvinvointia ja jaksamista.

Esityksessä kerromme kokemuksia eri oppiaineiden verkkokurssien liikunnallistamisesta sekä siitä, miten opiskelijat ovat ottaneet nämä tehtävät vastaan ja missä vaiheessa olemme matkalla kohti uutta moninaisempaa verkko-opiskelun todellisuutta, jossa opiskelija vaikkapa hyppii, pomppii - ja oppii.

Käytännön info

Alkaa
03.09.2021 10.30.00
Päättyy
03.09.2021 11.00.00
Kesto
30 minuuttia
Sijainti
Esityssali 35

Esityksen tiedot

Puheenjohtaja
Opetushallitus, Kimmo Koskinen

Kohderyhmä
Lukion opettajat

Kohderyhmän tiedot

Esityksen teemat nousevat lukion kursseista, mutta sisältö sopii kaikille verkko-opetuksesta kiinostuneille.

Esittäjät

Sivén Miia

Otavia

Linjanvetäjä


Viitanen Heli

Otavia

Opettaja