Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi

  • Ansamaa Niklas, Einiö Keijo, Heinonen Riku, Korsimo Janne, Mäenpää Marko
  • 03.12.2021 09.45.00
  • Esityssali 36

Taidetta koodilla

Kuvaus

Helsingin sanomissa oli syksyllä 2018 Supercellin Ilkka Paanasen ja muiden merkittävien vaikuttajien kirjoitus, miten koodaus tulee olemaan tulevaisuudessa merkittävä taito myös luovilla aloilla. Kirjoituksessa oli hyviä näkökulmia, miten Suomen perusopetuksessa olisi tärkeää saada rikottua stereotypioita koodaukseen liittyen.

Opentunti ry, Rusko, Nousiainen ja Masku ottivat yhteyttä Ilkka Paanaseen ja päätimme yhdessä edistää asiaa valtakunnallisesti. Viitekehykseksi asetettiin kuvataiteen ja koodauksen yhdistäminen luokilla 5-7. Tavoitteiksi asetettiin seuraavat:

  1. Saadaan luovat nuoret, erityisesti myös tytöt, innostumaan koodauksen mahdollisuuksista kanavoida luovuutta.
  2. Nuoret löytävät itsestään yllättäviä kyvykkyyksiä ja heille annetaan mahdollisuus kehittää monialaista osaamista kohti aikuisuutta.
  3. Kaikki projektissa tehdyt materiaalit ovat helposti ja ilmaiseksi kaikkien opettajien ja oppilaiden saatavilla ja kopioitavissa jatkokehitykseen.
  4. Materiaali sisältää opettajille ja oppilaille niin hyvät ohjeet, että opettajille välttämättä ei tarvita täydennyskoulutusta.

ITK:ssa esittelemme teille tehdyn materiaalin ja miten sen saa helposti ja ilmaiseksi käyttöön. Materiaalit on testattu Ruskon, Nousiaisten ja Maskun kouluissa. Tavoitteena on syksyn aikana toteuttaa projektit hankekuntien n. 35 luokan ja 30 opettajan kanssa ja tavoitteena on, että materiaalit tulevat käyttöön kaikissa Suomen 5. - 7. luokilla vuosittain. Tule siis katsomaan, mitä olemme tiimin kanssa luoneet. Kopioi materiaalit ja suunnitelmat vaikka lennossa foorumiesityksen aikana ja jalosta niistä vielä parempia.

Käytännön info

Alkaa
03.12.2021 09.45.00
Päättyy
03.12.2021 10.15.00
Kesto
30 minuuttia
Sijainti
Esityssali 36

Esityksen tiedot

Puheenjohtaja
Kiili Kristian

Kohderyhmä
Perusaste/lukio: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit

Kohderyhmän tiedot

Foorumin esitys sopii kaikille opettajille, rehtoreille ja mediakasvatuksesta kiinnostuneille.

Foorumissa esitetään luokka-asteille 5-7 tehtyä avointa materiaalia, mutta myös mallia siitä, miten kansallisesti hyödymme avoimesta materiaalista, kun rakenteet suunnitellaan oikein

Esittäjät

Ansamaa Niklas

Nitomani

toimitusjohtaja


Einiö Keijo

Nousiainen

opettaja, ict-asiantuntija


Heinonen Riku

Masku

opettaja, ict-asiantuntija


Korsimo Janne

Ruskon kunta

opettaja, ict-asiantuntija


Mäenpää Marko

Ruskon kunta

opettaja