Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019

  • Piha Aura, Suihkonen Päivi

Digioppimisella ammatilliseen kiertotalous- ja kestävän kehityksen osaamiseen

Kuvaus

Yrityksiin kohdistuvat odotukset muuttuvat, kun asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden, sijoittajien ja työntekijöiden tietoisuus ympäristökysymyksistä ja sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta kasvavat. Kiertotalous luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja. Miten varmistetaan, että yritysten ja työntekijöiden osaaminen uudistuvat? Miten ammatillinen koulutus voi tarjota ammattiin valmistuville valmiudet kehittää jatkuvasti osaamistaan ja omalta osaltaan myös työelämää?

SYKLI ja Perho Liiketalousopisto kehittävät avoimen digitaalisen oppimisympäristön kiertotalousosaamisen ja vastuullisen ammattitaidon kehittämiseen. Palvelu tuotetaan neljälle toimialalle: ruokapalvelu-, matkailu- ja kaupan aloille sekä kiinteistönhuoltoon. Aalto yliopisto pilotoi hankkeessa MR-ympäristöjä kiinteistönhuollon ammattilaisten koulutuksessa.

Palvelussa ammattilainen tai ammattiin opiskeleva voi opiskella oman alansa keskeiset ympäristöasiat ja vastuulliset käytännöt. Yritys voi käyttää palvelua henkilöstönsä osaamisen ja toimintansa kehittämiseen. Palvelu julkaistaan vuoden 2020 alussa.

Kehitämme palvelua yhteistyössä asiantuntijoiden, oppilaitosten ja yritysten kanssa. Haluaisitko päästä ensimmäisten joukossa testaamaan kurssimateriaaleja ja/tai uutta oppimisalustaa? Tule nykäisemään hihasta!

www.kädenjälki.fi

Esityksen tiedot

Kohderyhmä
Ammatillinen oppilaitos: Opettajat

Kohderyhmän tiedot

Posterilla on tarkoitus levittää tietoa rakenteilla olevasta oppimisympäristöstä ammatilliselle opettajille sekä kutsua opettajia antamaan palautetta kehitteillä olevista sisällöistä kevään aikana. Lisäksi halukkaat oppilaitokset voivat pilotoida oppimisympäristöä syksyllä 2019, jolloin palautetta kerätään sisältöjen lisäksi myös teknisestä toimivuudesta. Ottamalla opettajat mukaan jo alkuvaiheessa pyrimme kehittämään mahdollisimman hyvin tarpeita vastaavan palvelun. 

Esittäjät

Piha Aura

Suomen ympäristöopisto SYKLI

projektiasiantuntija


Suihkonen Päivi

Suomen ympäristöopisto SYKLI

projektipäällikkö

Tavoitteet


Aikataulu