Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019

  • Alkio Riku, Kangasniemi Jouni, Mantua-Kommonen Kirsi, Viskari Maaret

Haluatko oppia maailmanympärimatkalla?

Kuvaus

Suomalaista koulutusta vaivaa kiire, säästöjä haetaan jatkuvasti, koulut homehtuvat pystyyn  ja välillä kukaan ei tunnu viihtyvän koulussa. Ilmiöistäkin pitäisi ottaa oppia ja koppia. Digiloikkiakin on otettu jo vaikka kuinka monta kertaa. ITK:n historiassakin on nähty näitä hyppyjä jo 30 vuoden ajan. Moni muukin asia on meillä koulutuksessa ihanasti rempsallaan ja kehittää pitää koko ajan. Kriittinen opettaja ei voi kuin ihmetellä mihin Suomi on menossa... - No tule kuitenkin kuulolle, sillä... maailmalla suomalaista koulutusta kehutaan ja suitsutetaan vuodesta toiseen. "Finland sounds to me like a Dreamland" "In Finland education matters!" tai "10 reasons why Finland has the best education in the world!"

Tule ja kierrä maailman todellisia koulutushaasteita Areenan asiantuntijoiden kanssa. Areenassa kuulet miltä koulutus ja kouluhallinto näyttävät oikeasti muualla - vaikkapa Bhutanissa. Miksi kiinalainen haluaa lähettää lapsensa nimenomaan Suomalaiseen leirikouluun ja mitä suomalaisten on pitänyt oppia etukäteen? Miksi Brasiliassa halutaan kouluttaa opettajia nimenomaan Suomalaisilla opeilla ja mikä siinä suomalaisen opettajan arkityössä on heidän mielestään niin ihmeellistä? Miten liikuntaa opetetaan Arabian niemimaalla - ja mitä, voiko liikuntaa oppia muutenkin kuin kirjasta? Entä Euroopassa, romanialaiset perustavat nykyisin yhä useammin suomalaisia kouluja ja päiväkoteja maahansa - miksi ihmeessä? Heitetään hetkeksi kännykät ja tietokoneet sivuun ja kuulostellaan miksi sittenkin muun maan koulutus on mustikkaa ja suomalainen koulutus makeaa mansikkaa! Me suomalaiset opetusalan ammattilaiset olemme loppujen lopuksi tosi hyviä ja etuoikeutettuja digillä ja ilman!  

Esityksen tiedot

Puheenjohtaja
OKM, Jouni Kangasniemi

Kohderyhmä
Luokanopettajat

Kohderyhmän tiedot

Sopii kaikille kansainvälisistä koulutuskysymyksistä kiinnostuneille opetusalan ammattilaisille esiopetuksesta korkeakouluihin. Suositeltavaa kuultavaa myös opetushallinnon ja koulutusviennin asiantuntijoille tai sellaiseksi aikoville. 

Esittäjät

Alkio Riku

Seppo.io Oy

CEO


Kangasniemi Jouni

OKM

neuvotteleva virkamies


Mantua-Kommonen Kirsi

AuroraXplorer Oy

CEO


Viskari Maaret

HAMK

Director, global education

Tavoitteet


Aikataulu