Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa -konferenssi 2019

  • Heino Ari

LUDO - LUkiolaisen DigiOpas

Kuvaus

Osana Pöytyän kunnan uutta strategiaa, Tulevaisuusmatkaa, työntekijöitä halutaan rohkaista kokeilukulttuuriin. Kaikille halukkaille tarjottiin keväällä 2017 mahdollisuus suorittaa tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto oman työn ohessa. Tartuin haasteeseen ja "opinnäytetyöni" on LUkiolaisen DigiOpas, joka pyrkii tarjoamaan tvt-tietoa ja apua arjen ongelmiin niin lukiolaiselle kuin vähän opettajille ja huoltajillekin keskitetysti ja käytännönläheisesti. Opas on räätälöity osittain omaan Elisenvaaran lukioomme, mutta suurin osa tiedosta pätee laajemminkin. Staattisemman, joskin tarvittaessa päivittyvän, tiedon lisäksi sivuilla on lomake, jonka kautta voi lähettää tvt-aiheisia kysymyksiä. Jahka opas iskostuu lukiolaisten mieliin, voi kysymyksiä alkaa tulla enemmänkin.

Koulutus on tällä hetkellä vielä kesken, samoin opas. Koulutus päättyy alkuvuodesta 2019, mutta sivuston ylläpito on luonnollisesti jatkuvaa tämän jälkeenkin. Esitykseni toivottavasti herättää innostusta vastaavanlaisiin oppaisiin muissa lukiossa ja yhteistyöhön kiinnostuneiden kesken.

Esityksen tiedot

Kohderyhmä
Lukion opettajat

Kohderyhmän tiedot

Sopii erityisesti tvt-vastaaville ja myös rehtoreille, sekä tietenkin kaikille muillekin jotka miettivät, miten opastaa lukiolaisia tvt-asioissa.

Esittäjät

Heino Ari

Pöytyän kunta/Elisenvaaran lukio

Matematiikan ja fysiikan lehtori

Tavoitteet


Aikataulu