KV kokemuksia avoimen lähdekoodin hyödyntämisestä opetuksessa
Education technology Good practices
Location: Esityssali 14 -
Chairperson: Jouni Kangasniemi
Time: 4/18/24, 5:15 PM - 5:45 PM (30 minutes)
Target groups:
  • Basic education/general upper secondary education: Principals and leaders
  • ICT system and support staff
  • Vocational institution: Principals and leaders

Kela Minna kouluttaja  at Opinsys Oy


Kramer Immo , Apulaiskaupunginjohtaja
Wernigerode

Immo Kramer on Wernigeroden apulaiskaupunginjohtaja, Sachsen Anhaltin osavaltiosta Saksassa ja toisi ITK-tapahtumaan esityksellään arvokasta kansainvälistä näkökulmaa ja tietoa digitaalisen koulutuksen kehittämiseen ja edistämiseen;

1. Kansainvälinen näkökulma: Esitys toisi kansainvälistä näkökulmaa digitaaliseen koulutukseen, tuoden esiin Saksan kokemuksia ja hyviä käytäntöjä.

2. Mahdolliset syvemmät yhteistyömahdollisuudet: Puhe herättää keskustelua yhteistyömahdollisuuksista Suomen ja Saksan välillä digitaalisen koulutuksen alalla.

3. Inspirointi ja oppiminen: Saksan esimerkit voivat inspiroida suomalaisia koulutusalan toimijoita ja tarjota uusia ideoita ja näkökulmia digitaalisen koulutuksen kehittämiseen.

4. Verkostoituminen: Saksalaisen kaupunginjohtajan puhe houkuttelee myös kansainvälisiä koulutusalan asiantuntijoita tapahtumaan ja edistää verkostoitumista.

5. Poliittinen tuki: Saksalaisen virkamiehen puhe osoittaa poliittista tukea digitaalisen koulutuksen kehittämiselle ja vahvistaa maiden välisiä suhteita.

Esitys rakentuisi Harzin alueen omiin kokemuksiin kustannustehokkaasta, vastuullisesta ja tietoturvallisesta koulun digitalisaatiosta  sekä avoimen lähdekoodin tuomista eduista.

Immo Kramerin esitys puhuttelisi laajasti niin kaupunki-/kuntatason päättäjiä sekä koulujen tietohallintovastaavia.