Virtuaalivierailu Vaisalaan
Virtual Environments
(1 hour 15 minutes)
Target groups:
  • General upper secondary school teachers

Juola Milja projektikoordinaattori  at Otaniemen lukio /Espoon kaupunki


Heikkinen Panu , Senior Brand and Communication Specialist
Vaisala

Juola Milja , projektikoordinaattori
Otaniemen lukio /Espoon kaupunki

Vakkilainen Kirsi-Maria , apulaisrehtori
Otaniemen lukio /Espoon kaupunki

Yritysvierailulla opiskelija voi kurkistaa työelämään, tutustua erilaisiin ammatteihin ja urapolkuihin ja luoda käsitystä yrityksen toimintatavoista ja työskentely-ympäristöistä. Vierailun järjestäminen vaatii kuitenkin paitsi aikaa, myös resursseja niin koululta kuin yritykseltäkin, eikä se ole aina mahdollista. Suurissa lukioissa on haasteena on myös suuri opiskelijamäärä, sillä jokaisen opiskelijan vieminen vierailulle jonkin pakollisen opintojakson aikana tarkoittaisi vähintään kymmentä eri vierailua. Tähän haasteeseen lähdimme hakemaan ratkaisua virtuaalisten työkalujen avulla. 


Vaisalan ja Otaniemen lukion yhteistyössä toteuttama, lukiolaisille suunnattu virtuaalivierailu on julkaistu osoitteessa: https://www.thinglink.com/video/1616428337092100098. Vierailulla pääsee tutustumaan, miten suomalaisen teknologian avulla torjutaan ilmastonmuutosta ja kehitetään tehokkaampia uusiutuvan energian ratkaisuja. Virtuaalivierailu koostuu tehtävistä sekä lyhyistä 1-3 minuutin videoista, missä tutustutaan Vaisalaan. Vaisala tunnetaan maailman johtavana sään, ympäristön ja teollisuuden mittauksiin erikoistuneena yrityksenä. 

Vierailun materiaalit on työstetty Otaniemen opettajien kanssa valittujen lukioaineiden oppimäärää palveleviksi temaattisiksi kokonaisuuksiksi, joissa opitaan matematiikan, fysiikan, kemian sekä maantieteen sovelluksista Vaisalassa alansa huippuasiantuntijoiden kertomana. Temaattisissa kokonaisuuksissa opiskelijat pääsevät testaamaan ymmärrystään monivalintatehtävien avulla. Näiden tehtävien avulla opitaan, miten ilmastonmuutosta seurataan ja ymmärretään eri havaintokeinoin, ja miten ilmastonmuutosta hillitään ja torjutaan haavoittuvaisilla alueilla. Lisäksi kurkataan, miten uusiutuvan energian muotoja kehitetään tehokkaammiksi, miten tutkimus- ja tuotekehitystyötä tehdään käytännössä ja miten lukion oppiaineita hyödynnetään yrityksessä. Luvassa on myös moninaisia koulutus- sekä urapolkuja Vaisalan asiantuntijoiden kertomana.

Otaniemen lukiolla on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama luonnontieteiden valtakunnallinen kehittämistehtävä ainoanan lukiona Suomessa.

Vaisala on Suomessa vuonna 1936 perustettu maailman johtava sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisujen valmistaja, jolla on yli 2200 työntekijää maailmanlaajuisesti.