Pedagoginen VR-kehittäminen: sähkötekniikan laboratoriot ja pakohuonepeli
Education technology Good practices Virtual Environments
Location: Esityssali 12 -
Chairperson: Leinonen Teemu
Time: 4/19/24, 9:45 AM - 10:15 AM (30 minutes)
Target groups:
  • Education and training experts
  • University of applied sciences: Experts, planners, supervisors, coordinators
  • University of applied sciences: Teachers

Torvikoski Janne Asiantuntija, opetusteknologia  at Centria


Heikkilä Janne , Asiantuntija, opetusteknologia
Centria

Torvikoski Janne , Asiantuntija, digipedagogiikka
Centria

Centria ammattikorkeakoulussa on kehitetty VR-oppimisympäristöjä sähkötekniikan alalle. Tässä esityksessä tarkastelemme sähkötekniikan opetuksen kehittämisen tarpeita, sekä kuulemaan lisää VR-ympäristöjen käytöstä ja kokemuksista opetuksessa.

Opetuksessa kaivataan entistä monipuolisempia, tasa-arvoisia sekä saavutettavia oppimisympäristöjä erilaisille opiskelijoille. Esityksessä käymme läpi, kuinka VR-ympäristöt tuotettiin sekä millainen yhteistyön ja kehittämisen malli toimii parhaiten. Esityksessä pääset myös kuulemaan opiskelijoiden kokemuksia, joka antaa arvokasta näkökulmaa siihen, miten nämä muutokset ovat vaikuttaneet opiskeluun ja oppimiskokemukseen sähkötekniikan aloilla.

Sisällöt yhteiskehitettiin yhdessä opettajien sekä 3DBearin kanssa. Opettajat olivat itse suunnittelemassa ja tuottamassa sisältöjä, jolloin oikeat oppimisen haasteet ja tarpeet saadaan VR-ympäristöihin vaikuttavasti mukaan. Opettajat ovat saaneet projektien myötä osaamisen kehittää sisältöjä myös lisää.


Centria-ammattikorkeakoulu on kolmella kampuksella, Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa, toimiva ammattikorkeakoulu, jossa on yhteensä noin 4400 opiskelijaa ja 330 työntekijää.

VR-ympäristön esittely ja videoita 3DBearin blogissa: https://www.3dbear.io/fi/blogi/centria_sahkolaboratoriot