Varhaiskasvatuksessa kaikki irti MPASSid:sta!
Hybridiopetus Hyvät käytänteet Opetusteknologia
Paikka: Esityssali 13 -
Puheenjohtaja: Toikkanen Tarmo
Ajankohta: 18.4.2024 14.15 - 14.45 (30 minuuttia)
Kohderyhmä:
  • Ammatillinen oppilaitos: Asiantuntijat, suunnittelijat, ohjaajat, koordinaattorit
  • ICT järjestelmä- ja tukihenkilöt
  • Varhaiskasvatuksen henkilöstö

Kauppila Olli Asiantuntija  at Opetushallitus


Kauppila Olli , Asiantuntija
Opetushallitus

Korsimo Janne , Opettaja, opetuksen digitalisaation asiantuntija
Ruskon kunta / Opentunti Oy

Noponen Kiira , Erityisasiantuntija
Opetushallitus

Siltanen Heidi , Digitutor
Paimion kaupunki

Tunnistuksenvälityspalvelu MPASSid on käytössä valtaosassa Suomen perusopetuksen ja lukiokoulutuksen oppilaitoksista, mutta voisivatko myös varhaiskasvatuksen toimijat hyötyä palvelusta?

MPASSid on ollut vuoden 2024 alusta alkaen käytettävissä myös varhaiskasvatustoimijoille. Tule ITK-foorumille kuulemaan, miten vakasektorin toimijat voivat saada MPASSid:stä kaiken irti!

Foorumiesityksessä kerromme muun muassa, miten varhaiskasvatuksen järjestäjät pääsevät mukaan MPASSid-käyttäjien verkostoon ja miten käytännössä palvelu otetaan käyttöön. Kerromme myös, minkälaisia hyötyjä varhaiskasvatustoimijat voivat saada MPASSid:n käyttöön ottamalla esimerkiksi tietosuojan, oppimispalveluiden lisenssien hallinnan sekä tietysti arkityön sujuvuuden näkökulmasta. 

Varhaiskasvatuksessa MPASSid voidaan ottaa käyttöön opettajille, jotka voivat käyttää digioppimateriaaleja yhdessä lasten kanssa. Palvelun käyttöönottoa tukee myös uusin tietomallimme, jossa sallitaan käyttäjien yksilöiminen oppilaitostason lisäksi toimipisteen tarkkuudella.

Saamme esitykseemme puhujiksi edustajia varhaiskasvatussektorilta niin koulutustoimijan kuin digipalveluiden tuottajien puolelta. He kertovat omista näkökulmistaan, miten MPASSid:n käyttö on sujunut ja miten se on vaikuttanut heidän arkeensa. Yleisö saa luonnollisesti myös mahdollisuuden kysyä kysymyksiä sekä kokemusasiantuntijoiltamme että Opetushallituksen MPASSid-tiimiltä.

Tervetuloa kuulemaan MPASSid:n tarjoamista mahdollisuuksista käyttäjän turvalliseen tunnistamiseen ja arjen helpottamiseen varhaiskasvatuksessa!

Kohderyhmän tiedot:

Esityksemme on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen henkilöstölle, niin opettajille (MPASSid:n loppukäyttäjät) kuin ICT-asiantuntijoille (MPASSid-integraatioiden ja käyttäjärekisterien hallinnoijat). Päätökset MPASSid:n käyttöönotosta tehdään usein kuitenkin järjestäjätasolla, joten myös koulutustoimijoiden edustajat ovat tervetulleita!